Dia

Dia’s zijn er in vele verschillende soorten en maten. Qua formaat en raamwerk zijn er diverse uitvoeringen, tevens zijn ze in zowel zwart/wit als kleur gemaakt.

De eerste moderne diafilm was Kodachrome van Kodak (1936). Door de snelle ontwikkeling van de digitale camera is het grootschalig gebruik van dia’s tot een einde gekomen.  

Hoogstwaarschijnlijk heeft u ook de beschikking over een behoorlijke verzameling dia’s van memorabele vakanties, verjaardagen, feestjes en andere mooie familie momenten…..Heel veel dierbare herinneringen of unieke momenten uit uw eigen familie geschiedenis die waarschijnlijk nooit meer bekeken worden. En dat is eeuwig zonde!

Voor veel mensen is het dan ook een bekend fenomeen…(verhuis)dozen of tassen vol met dia’s in de kelder, op zolder of simpelweg in een kast.

Uitdaging/problemen omtrent uw collectie

Met welke uitdagingen en problemen kunt u geconfronteerd worden?

  • De dia’s worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Ze zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • Het opstellen van de projector en scherm is vaak een heel gedoe om even een paar dia’s te kunnen bekijken;
  • Uw dia collectie is inmiddels zo groot geworden dat u hier graag structuur in zou willen aanbrengen.

Oplossing via Diascanning.nl

Door uw dia’s te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen. Tevens kunt u ze als digitale afbeeldingen, via de mail of social media, eenvoudig delen met familie, vrienden en/of kennisen. Daarnaast kunt u met deze digitale afbeeldingen een prachtig nieuw (digitaal)fotoboek maken.

Diascanning.nl biedt u een eenvoudige oplossing om weer te kunnen genieten van deze waardevolle momenten. Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van dia’s en zijn u graag van dienst.

Het enige wat u hoeft te doen is uw materiaal bij één van onze vestigingen in te leveren of daar naar toe op te sturen. Wij doen de rest!

Professioneel scannen

Uiteraard is de wijze waarop wij uw dia’s digitaliseren voor u van groot belang.

Voor het scannen van ingeraamde 35mm kleinbeeld dia’s gebruiken wij Kodak & Nikon scanners. Stuk voor stuk de crème de la crème als het gaat om hoogwaardig dia’s scannen.

Voor uw dierbare herinneringen is wat ons betreft alleen de beste apparatuur goed genoeg!

Het kan voorkomen dat dia’s (licht) beschadigd worden aangeleverd. Tijdens het scan proces kunnen wij, enkel voor kleuren dia’s, Digital Ice techniek toepassen waardoor eventuele krassen, stof, etc. geminimaliseerd worden.

 

picture

Het scannen van uw dia’s vindt uiteraard met de grootst mogelijke zorg plaats. Eventuele gebreken zullen wij daar waar mogelijk verhelpen.

Kwaliteit en prijs

Naast een hoogstaande kwaliteit kunnen wij u zeer scherpe prijzen aanbieden. Bij het plaatsen van een bestelling overleggen wij heldere tarieven en maken wij duidelijk afspraken. Bij ons geen verassingen achteraf!

Standaard digitaliseren wij uw dia’s als JPG of TIFF naar een USB-stick of (aangeleverde) HDD. Uiteraard is het mogelijk om uw digitale bestanden op DVD geleverd te krijgen.

Waarom Diascanning.nl?

  • Veel ervaring en expertise op het gebied van dia scanning;
  • Hoogstaande kwaliteit voor een zeer scherpe prijs;
  • Heldere communicatie en geen verassingen achteraf;
  • Flexibel, betrouwbaar en snel.

Welke dia formaten kunnen wij voor u allemaal digitaliseren?

De tarieven zoals opgenomen in ons prijsoverzicht gelden voor ingeraamde 35mm kleinbeeld dia’s. De raampjes mogen zowel van karton, metaal, kunststof als glas zijn. Mocht u een ander formaat dia bezitten, neem dan a.u.b. even contact met ons op de prijs af te stemmen.

Voor een totaal overzicht van dia formaten die wij voor u kunnen digitaliseren, klik hier.